Dags att byta däcken

För att du ska kunna fortsätta utföra dina vardagssysslor såsom att handla mat och hämta och lämna barnen är det viktigt att bilen fungerar som den ska. Det är till exempel viktigt att däcken fungerar och är anpassade efter säsong. Men att byta ut däcken kan vara svårt på egen hand och om du själv inte har koll eller saknar de rätta verktygen kan det vara värt att ta hjälp.

Ta hjälp med däckskifte

Om du är i behov av ett däckskifte kan du byta däck på bil hos Holmgrens bil som är proffs på området. Företaget erbjuder däckbyte för en billig peng på 375 kr och dessutom går det snabbt och smidigt. När du överlåter däckskiftet till proffs får du mer tid för annat. Att byta däck på bil hos Holmgrens Bil är smidigt och eftersom däckskiftet går fort kan du luta dig tillbaka i väntrummet och ta en kopp kaffe och blogga eller shoppa på nätet. Holmgrens Bil finns på 13 orter runt om i Sverige och de erbjuder olika däcktjänster och däckservice. Några exempel på tjänster de erbjuder utöver däckbyte är balansering, montering, hjulställning och reparation. Förutom att de byter däcken ser de även till att kolla upp mönsterdjup och slitage för att vara säkra på att du inte kör runt med däck som är för slitna. Om du önskar finns det möjlighet att förvara dina gamla däck hos dem och eftersom de är experter på däck ser de till att däcken förvaras under optimala förhållanden för att förlänga däckens livslängd inför kommande däckbyte.

Förutom att du bör byta däcken när du märker att de börjar bli slitna eller rent av har gått sönder så finns det regler vad gäller däckbyten. Du bör ha sommardäck mellan den 31 mars och 30 november, därefter ska de skiftas till vinterdäck. Man rekommenderar även att du kör med

dubbdäck mellan den 1 oktober och 15 april.

Dags att byta däcken
Scroll to top
zakra