3 tips för barn som petar i maten

Hej vänner,

Idag var en bra dag, som många andra i livet. Vi hade lite svårt att få i barnen mat under kvällen. Jag tror de fått lite för mycket fika hos mormor under eftermiddagen för ingen av dem hade någon aptit. Att få småbarnen att äta brukar annars inte vara något större problem.

De springer runt och gör av med så mycket energi under dagarna att de äter som hungriga vargar när middagen serveras.

När mina barn var mindre brukade de dock alltid peta i maten. Ibland var det ingenting som dög och de ville absolut inte äta det som serverades. Nu är det mycket enklare. Antingen har de växt från sin petighet eller så är de helt enkelt frälsta LCHF-barn.

Jag tänkte i alla fall ge er mina bästa tips på hur petiga småbarn kan få upp aptiten vid middagsbordet. Ingen vill ha gnäll och bråk så ibland behöver man lite knep att ta till.

  • Lägg alla ingredienser var för sig på tallriken.

Det här är mitt absolut bästa tips. Som små ville mina barn absolut inte äta grytor eller ihopblandad mat. De ville ha allting synligt och var för sig. Därför la jag pasta, grönsaker, små köttbitar och liknande var för sig på tallriken. Om det serverades sås brukade jag lägga den i en liten skål bredvid så de kunde doppa maten i den.

  • Undvik att ge barnen fika på eftermiddagen.

Se till att de är riktigt hungriga på kvällen

  • Låt barnen vara med och laga mat.

Låt barnen vara med i köket, röra i grytor, krydda, känna alla dofter. De kan hjälpa till att hacka grönsaker, duka bordet och liknande. Gör det till en upplevelse att äta mat tillsammans.

Det var mina tre bästa tips för barn som petar i maten. Vilka är dina?

3 tips för barn som petar i maten
Scroll to top
zakra