Tisdagskväll hos mamma

Hej vänner,

Igår var jag och flickorna hemma hos mamma/mormor och spenderade hela kvällen natten där. S är sjuk i influensa så jag tänkte hålla oss borta så vi förhoppningsvis håller oss friska.

Eftersom vi är gäster i hennes lilla lägenhet tänkte jag vara snäll och laga middagen. Det blev en enkel köttfärssås som jag lagade vanlig pasta och squashpasta till. Det blev så gott!

I köttfärssåsen hade jag blandfärs, selleri, vitlök, morot och gul lök som jag stekte tillsammans. Sedan rörde jag ner två förpackningar med krossade och passerade tomater. Kryddade gjorde jag med färsk basilika, oregano, vitlökspulver (älskar vitlök!), salt och peppar. Dessutom hade jag i mängder av paprikapulver som är min favoritkrydda.

Men gud så svårt det är att laga mat hemma hos någon annan! Allting tog mycket längre tid. Trots att det bara var hemma hos min mamma och hon har bott här i säkert tjugo år.

Jag hade ingen koll på vart någonting fanns, varken pasta, kryddor eller konserver. Det blev iallafall riktigt gott.

Efter att maten var uppäten spelade vi spel hela kvällen. Stina var med så det blev enklare barnspel med det var riktigt roligt. Efter att småttingarna lagt sig blev det istället kortspel för mamma och mig.

Idag vaknade vi vid klockan sex och steg upp med tuppen. Det var dags för dagis och jobb, precis som en vanlig dag. Men så mysigt att övernatta hos mamma/mormor mitt i veckan!

jag slog på stort och lagade en riktig brakfrukost så att vi skulle kunna fira och fortsätta ha det mysigt. Mamma var nog glad att hon slapp äta sina vanliga mackor och fil.

I sann LCHF-anda slog jag på rejält och lagade bacon med äggröra till frukost. Dessutom blev det en knippe steka tomater till. Barnen var lite kinkiga och ville inte ha äggröran, baconen gick däremot ner.

Jag vill ju inte skicka iväg småhungriga och därmed lättretade barn till dagis så därför fick de också lite turkisk yoghurt med bär till sina bacon. Mätta barn är glada barn, så är det helt enkelt.

Jag brukar göra en enkel äggröra med ägg, grädde, salt och peppar som allt steks i smör. Enkelt är oftast bäst, men ibland rör jag även ner bitar av chorizo. Hur gör ni eran?

Tisdagskväll hos mamma
Scroll to top
zakra