Såhär byter jag ut pasta + riktigt god middag

God kväll vänner,

Idag har varit en lång dag! Vädret är inte det bästa tyvärr. Dessutom har barnen varit riktigt rastlösa idag så vi har hängt ett par timmar i lekparken. Så nu är vi både kalla och frusna.

Men det är inget en riktigt god köttgryta kan råda bot på, eller hur? Jag lade in en riktigt mör köttbit, lök, morot, lagerblad och andra kryddor i min slow cooker vid lunchdags och nu är det snart dags att äta. Barnen får vanligt ris till och så har jag gjort blomkålsris till mig och S. Jag önskar att ni var här så ni kunde känna hur det luktar. Hela huset är fyllt av en mustig doft.

Häromdagen fick jag en fråga här i bloggen från Karin som jag tänkte svara på medan S dukar och fixar i köket. Frågan löd “Jag älskar verkligen pasta och ris. Vad byter du ut det mot och är det verkligen ett okej substitut. Saknar man inget?”

Hej Karin!

Det är faktiskt inte allas svårt att byta ut dessa vita kolhydrater mot annat när man lagar mat. Det handlar bara om att få in vanan och glömma bort allt vad ris, pasta och potatis heter. Jag har gjort det enkelt för mig och satt upp en lista på kylskåpet med utbytbara saker, då kan jag lätt kika när jag blir hungrig och hjärnan har fastnat på pasta, pasta, pasta!

Byt såhär:

  • Pasta mot zucchinipasta (fint skivad zucchini)
  • Pasta mot hyvlad och lätt stekt vitkål
  • Potatismos mot blomkålsmos eller broccolimos
  • Potatis mot broccoli
  • Ris mot blomkålsris

Har ni några andra förslag på hur man lätt kan byta ut kolhydrater?

Såhär byter jag ut pasta + riktigt god middag
Scroll to top
zakra