Varför äter mina barn bara pasta?

Hej,

Jag går rakt på sak idag. Om det finns något som mina barn skulle kunna äta alla dagar i veckan så är det pasta. Spagetti, makaroner, pastaskruvar, linguini, fettuccine, ja alla sorter, helst äter de dock snabbmakaroner som kokas på tre minuter och pumpas med ketchup.

Eftersom jag och S äter enligt LCHF vill jag så gärna att även barnen ska börja äta en nyttigare kost. Det är bara så svårt! Jag vet att det är mitt fel eftersom det är jag som ger dem pastan. Men de vägrar äta vissa rätter om de inte serveras med just pasta.

>Köttfärssås utan pasta går helt bort och detsamma gäller även för köttbullar. Dessa rätter gillar jag att servera dem eftersom jag kan blanda i mixade grönsaker som de inte ser. På så sätt får dem ju i sig viktiga näringsämnen.

Har ni några tips på hur jag kan lyckas få barnen att inte böna och be om pasta?

Själv skulle jag också gärna äta pasta varje dag men man måste ju tänka på figuren och så vidare. LCHF är verkligen det rätta valet för mig.

Varför äter mina barn bara pasta?
Scroll to top
zakra