Bästa maten till barnkalaset!

Det finns få saker som jag tycker är lika roliga som att få planera barnkalas. Nu är det inte så ofta som jag får tillfälle att göra det, men när det väl händer är jag eld och lågor. Det som är så kul är att barn är så otroligt tacksamma. Man behöver inte stå i timmar och förbereda mat och godsaker som därefter ska placeras i unika upplägg för att det ska vara tillräckligt uppskattat.

Trots det tycker jag absolut att man ska försöka lägga lite extra tid på maten inför ett barnkalas. Jag vet med mig att det har blivit allt mer populärt att erbjuda mat, och inte bara godsaker, och jag tycker faktiskt att det finns ett stort plus med det. Majoriteten av alla föräldrar vill ändå att kalaset ska börja runt lunchtid och vara klart efter cirka 3-4 timmar. Att bjuda på något mer matigt innan tårta kan därför vara en bra idé. Nu i vintertider kan jag tycka att det är extra jobbigt att behöva springa till affären för att handla in alla livsmedel som behövs, men med hjälp av min varma jacka från Johnells, kommer åtminstone inte kylan åt mig.

Mina bästa matförslag inför barnkalaset

1. Hamburgare – Hamburgare är gott och uppskattas av de allra flesta. Vill du göra det hela lite extra roligt kan du se till att lägga upp tillbehör på olika små tallrikar. Barnen kan sedan själva gå och plocka de tillbehör som de vill ha, t.ex. gurka, tomat och sallad.

2. Korv med bröd – Klassiskern korv med bröd går liksom alltid hem. Du kan inte göra fel med korv med bröd. Det är enkelt att tillaga och det finns även vegetariska alternativ för de barn som inte vill eller kan äta kött. Även här kan du spexa till det lite extra. Skapa en korvkiosk med hjälp av kartong och ge barnen låtsaspengar att handla för. Hur kul som helst!

3. Taco Time – Tacos är en sån där maträtt som fungerar i nästan alla lägen, oavsett om du ska bjuda barn eller vuxna på mat. Även här kan du skapa ett litet buffébord där barnen kan plocka på sig alla de saker som de vill ha och glöm inte bort att erbjuda både chips och tortillas alternativt skal.

4. Köttbulls- och korvspett – Köttbullar och korv är ytterligare något som aldrig kan slå fel och roligare blir det dessutom om de är placerade på spett. Varva köttbullar med prinskorvar och glöm inte bort grönsakerna. Fördelen med den här maträtten är att den är lika god kall som varm. Är det sommar kan ni med fördel lägga spetten på grillen så blir de lite extra spännande. Vill man kan man också servera potatismos till den här enkla men goda kalasmaten.

Bästa maten till barnkalaset!
Scroll to top
zakra