Min favoritmat

God morgon allihopa.

I natt fick jag verkligen inte sova gott. Det är inte lätt med en tvååring som vaknar under nätterna och vill upp. Stress och tårar men så är det väl för alla under småbarnsåren.

Idag är dock en ny dag så det är bara att fokusera på positiva tankar. Ut med det gamla och in med det nya som man säger.

Idag tänkte jag berätta lite om min favoritmat. Som ni vet är jag en hängiven LCHF:are och har varit det under många år. Jag har gått ner alla mina graviditetskilon med LCHF – två gånger om! Det blir totalt 24 kilo så det är jag väldigt stolt över. Dessutom har jag fått ett mindre sockersug vilket alltid är välkommet.

I alla fall, min favoritmat är inte så avancerad som man kanske tror. Det är klart det är roligt att festa till det och laga riktigt fina maträtter då och då. Det kanske sker någon gång varannan eller var tredje vecka att vi har en riktigt fin måltid på helgen.

För det mesta är det dock enkla rätter som även passar för barnen. Istället för att laga separat mat till dem får de äta samma som vi. De får dock lite mindre fetter, såsom smör. Dessutom får de pasta och bröd, precis som barn i deras ålder älskar. Helt enkelt för att göra det lite enklare under vardagen. Man får helt enkelt välja sina fighter.

Det som jag älskar att laga under såväl vardagar som helger är:

  • Kyckling med blomkålsmos
  • Kyckling med gräddsås och squash
  • Köttfärssås med tomatbaserad sås – barnen får med pasta till, jag brukar äta squashpasta
  • Fläskfilé med gräddsås
  • Köttgryta med lök, morot och krossade tomater som får lång-koka
  • Stekt kött med gräddsås, broccoli
  • Stekt fläsk med löksås
  • Tacos – jag äter det som en tacosallad, alltså utan bröd

Som ni ser är det ingen avancerad mat som är mina favoriträtter. Det är helt enkelt barnvänlig mat som jag lagar i LCHF-stuk. Med lite extra grädde, smör och inga vita kolhydrater för mig. istället kombinerar jag rätterna med stora mängder av broccoli, blomkål, vitkål, squash, sparris. Ja, helt enkelt alla grönsaker jag tycker om. På så sätt blir det både lite liv på tallriken och färggrant.

Med två små hemma äter vi nästan alltid tacos på fredagskvällarna. Det är så härligt med en tradition som baserar sig på mat och filmkväll tycker jag. Dessutom kan ju alla välja vad de vill äta.

Barnen älskar dessutom allt som har kyckling i sig. Tur att även jag och Stefan gör det. Jag lagar alltid lite extra så att vi har i matlådan dagen efter. Då slipper vi äta ute utan kan äta god hemlagad mat.

Vad är era favoriträtter att laga?

Min favoritmat
Scroll to top
zakra