Lyckas med din matblogg

Om du tycker om att både skriva och laga mat, baka och komma på nya recept, är det perfekt att kombinera de två intressena och starta en blogg. Eller så har du redan en blogg, men det “händer” inget med bloggen. Du ska nu få tips på hur du lyckas med din matblogg och rent av kan tjäna pengar på den.

Blogga

Bloggen har blivit en livsstil för många, både att läsa och följa andras bloggar, och att skriva en själv. En blogg ger möjlighet att skapa ett större nätverk, få lära sig nya saker och få använda sig av sin kreativitet. Om du har lycktas med en ny rätt är det roligt att få ta ett kort och dela med dig av maträtten. Problemet är att det inte alltid är så lätt att få bloggen att växa och vem vill blogga ut i intet? Det är roligt att få respons , tips och även en skön extrainkomst, eller heltidsinkomst. För att lyckas med din blogg måste du planera. Det är lite som med ekonomi, för att ha en bra och säker ekonomi behöver du tänka långsiktigt, planera och spara pengar på ett klokt sätt. Om du vill vara säker på att spara dina pengar och lyckas långsiktigt, vare sig det är till en bil eller för att ha en buffert, kan du vända dig till Savr. Detsamma gäller en bra matblogg, du måste planera långsiktigt och investera tid i din blogg. Då kan du både växa och tjäna pengar.

Planera långsiktigt

För att lyckas med matbloggen behöver du börja på rätt sätt. En välbesökt blogg har eget domännamn, som till exempel svd.se eller matbloggen.xx. Det är en liten investering på en hundralapp per år. Ditt domännamn är det samma som ditt bloggnamn och du bör komma på ett bra bloggnamn som passar en matblogg. Det måste vara lätt för matintresserade att hitta din blogg.

Det tar tid att skapa en bra blogg och du måste arbeta kontinuerligt, även när du inte har läsare. Tänk på att inte vara för bred i ditt skrivande, utan att verkligen hålla dig till ämnet. Om du vill vara säker på att tjäna pengar på bloggen bör du rent av nischa din blogg, så att den handlar om en särskild råvara eller hur man skapar snygga tårtdekorationer. Ju bredare blogg du skapar, desto fler artiklar krävs det för att din blogg ska slå igenom i matbloggosfären. Tänk på att din blogg konkurrerar med de stora matbloggarna, tidningar och alla småbloggar som finns.

Du måste ge för att få

Det måste finnas en anledning att surfa in på just din blogg och sedan återkomma. Det finns tusentals recept på nätet och ännu en blogg med världens godaste köttförsås som ungarna älskar är inte unikt. Du måste skapa något extra, antingen ovanliga exklusiva rätter eller bra gör-det-själv-artiklar. Gör-det-själv-artiklar är blogginlägg som visar läsaren hur man steg för steg lagar ärtsoppa eller sushi med bilder och text.

Lyckas med din matblogg
Scroll to top
zakra