Grönsaker i alla färger

Är det bara jag eller håller gurka och morot på att ta över mitt liv? Det är i alla fall så det känns. Barnen älskar morot- och gurkstavar så det finns alltid med på bordet. Man kan väl tycka att det är så och så med näringsvärdet men någon stans måste de ju börja.

Själv föredrar jag mer näringsrika grönsaker. Eftersom jag äter LCHF försöker jag att hålla mig till endast ovanjordsgrönsaker. Det ska vara grönsaker av minst tre färger på tallriken till lunch och middag. Då blir det både färgglatt och nyttigt.

Jag äter dock inte mer än 5 gram kolhydrater per dag så det blir inte allt för mycket av den varan. Mina favoritgrönsaker är broccoli, blomkål, vitkål, rödkål, grönkål – mycket kål helt enkelt. Dessutom brukar vi ofta äta sparris, squash och spenat. Olika salladsblad får gärna fylla ut tallriken.

Brukar ni klämma in grönsaker i alla måltider? Själv tycker jag det är svårt att få in dem vid frukosten. Stekt tomat till äggröran räknas inte riktigt…

Nu ska vi kika på Let’s Dance hela familjen för det är dags för lite klassiskt fredagsmys.

Kram.

Grönsaker i alla färger
Scroll to top
zakra