Nytt kök, ja tack!

God morgon solstrålar,

Idag är jag på riktigt bra humör. Barnen har sovit gott hela natten utan att väcka mig. Det är helg och livet leker helt enkelt. Dessutom hade jag och S riktigt givande konversationer igår vid middagen. Men jag tar dagen från början.

Igår, fredag, jobbade jag hela dagen. Eftersom det nästan var helg kan man ju inte vara annat än på gott humör, eller hur. Efter jobbet slutat vid 15 åkte jag och hämtade barnen på dagis och sen begav vi oss till min vän Melina. Där hade vi en playdate med hennes barn. Ungarna lekte i full rulle ett par timmar medan Melina och jag fikade ute i på altanen.

Efter det åkte vi förbi mataffären och handlade ingredienser till gårdagens middag: tacos, såklart! Vad annars, det var ju fredag.

När vi kom hem lagade S och jag middag ihop, det är så mysigt när vi spenderar tid ihop i köket. Förresten läste jag igår en artikel i tidningen Expressen om nya kök. De brukar ofta skriva om hur folk bor i sin bilaga. Det var denna som jag och S pratade om medan vi lagade mat.

Jag menar, hur mysigt skulle det inte vara att få in ett nytt kök! Det kök vi har nu är relativt gammalt och slitet. Det märks att det är välanvänt så att säga.

Jag trodde inte S var så sugen på att riva ut köket, med tanke på vilken tid det tar, kostnaden och allt. men han hade också funderat på det. Så efter middagen, när vi nattat flickorna satte vi oss ner med ett glas vin och drömde om hur ett eventuellt nytt kök skulle kunna se ut. Dessutom pratade vi om allt från vilken budget vi har till hur planlösningen skulle se ut. Själv skulle jag till exempel vilja ta bort överskåpen för att få ett luftigare kök.

S var inne på att ha ett kök med svarta luckor, det är ju modernt nu. Jag vet inte dock… vita känns mer klassiskt plus att det känns som om köket skulle se mindre smutsigt ut?

Vilken färg på köksskåpen har ni? Jag ska nog kika runt på Pinterest efter inspiration för att se olika typer av kök. Jag skulle också vilja ha en köksö där jag kan stå och laga mat med flickorna. Tänk vad mycket utrymme vi skulle få och vad kul vi skulle ha.

I alla fall, vi bestämde att vi ska kika runt i olika butiker efter ett nytt kök i vår prisklass och sedan får vi se när ett utbyte sker. Det gäller att inte göra något förhastat utan att välja noggrant. Ett nytt kök ska ju ändå hänga med i tiotals år.

Nytt kök, ja tack!
Scroll to top
zakra