Köksfunderingar en vanlig måndag

Hej bloggen,

Eller hur man nu ska börja ett blogginlägg. Jag har precis kommit hem från jobbet och väntar på att S ska komma hem med tjejerna från dagis. Medan jag väntar tänkte jag passa på att kika in här.

Det är lite svårt att hitta tid att sätta mig ner och skriva. Vardagens bestyr, hämtning och lämning plus en massa jobb tar upp all min tid. Ni småbarnsföräldrar känner säkert igen er.

Jag har en dröm! En stor sådan som kräver en rejäl investering. Ni vet att ända sedan jag började äta LCHF så har mitt intresse för mat tagit ett rejält språng och numer älskar jag att spendera tid i köket. Jag är här så ofta som möjligt och lagar all mat från grunden. Faktum är att jag sitter och skriver detta inlägg nu från köket.

Köket är mitt favoritrum i hela huset. Det är verkligen husets hjärta som man brukar säga. Vårt kök är fint och mysigt. Här står det brinnande ljus på bordet, i fönstret hänger blommiga gardiner och kylskåpet är alltid mer än välfyllt. Frysen ska vi inte ens tala om, den är fylld av frusna rester och storkok för lata dagar.

Här lagar vi mat, diskuterar livet, pratar om dagen, drömmar och framtiden. Det finns bara ett, ynka, litet fel. Mitt kök är så gammalt!

Det är sant, köket är säkert femton år gammalt och har säkerligen sett bättre dagar. Redan när vi flyttade in pratade vi lite löst om att byta kök men det kändes som en onödig utgift få. Köket var ju ändå fint. Men nu känner jag verkligen att det börjar bli dags.

Färgen börjar släppa på luckor på grund av skav. Dessutom är diskbänken inte alls fin och köket känns helt enkelt unket. Det skulle vara så fint med ett finare kakel, ny blandare, modern spis med induktionshäll och nya luckor.

Att byta ut köket är en så stor kostnad att det skrämmer mig lite. Jag är rädd att bli besviken på de val vi gör och bli missnöjd med köket. Frågan är väl dock om jag kan bli mer missnöjd än vad jag redan är.

Jag tänkte ta upp det med S och se hur han känner inför ett nytt kök…

Hur har ni gjort, är ert kök relativt nytt? Vart köpte ni köket och vilken färg på kaklet har ni. Jag vill veta allt!

Köksfunderingar en vanlig måndag
Scroll to top
zakra