Låt matbloggarna hjälpa dig med vardagslivet

Det kan vara svårt att komma på sju maträtter i veckan. Oavsett om vi tycker om att laga mat eller inte, så tar “vardagsmaten” både tid och ork.

Äta

De flesta håller med om att mat är ett av livets glädjeämnen. Det är något särskilt med att få sätta sig vid ett dukat bord med familj och vänner och få äta en god middag en lördag. Det är sällan samma känsla uppstår en regnig tisdag klockan 17.30, efter en lång arbetsdag – och med trötta barn eller truliga tonåringar som frågar om inte maten är klar snart. Inte riktigt samma inspirerande känsla. Förutom att det kan vara svårt att komma på nya rätter, så behöver de flesta av oss också hålla ett öga på ekonomin och även se till att maten är någorlunda hälsosam. Det kan då kännas som att det är nog jobbigt att det regnar ute och att man har tre arbetsdagar framför sig innan det blir helg. Då är en bra matblogg en perfekt inspiration och hjälp.

Laga mat

Förutom att det kan vara svårt att komma på maträtter när orken tryter, så är det jobbigare att laga mat med dåliga verktyg eller i ett ogenomtänkt kök. Tänk på ditt kök som en verkstad och dina pannor och knivar som redskapen att använda. Om du har en gammal stekpanna som allt fastnar i, så kommer du både behöva diska mer, men också använda onödigt mycket fett. Köp en ny, så att det blir lättare att laga mat. Detsamma gäller om du inte planerar inredningen i ditt kök. Låt allt ha sin plats och skaffa dig gärna ett system som underlättar matlagningen. Det är lite som med en firmabil: för att arbetet ska gå så smidigt som möjligt, måste allt ha sin plats och vara lättillgängligt. Genomtänkta system underlättar alltid. Om du har ett företag kan du hitta bilinredning för just ditt märke hos Worksystem.se. Perfekt för både elektrikern, snickaren och andra hantverkare. Titta på hur det ser ut i kök hemma hos matbloggare: ordning och reda, och med bra verktyg.

Laga mat i förväg

Det finns många bloggar att välja bland. Ett tips är att hitta en bloggare som ger tips på enkel men nyttig vardagsmat. Använd matbloggarens idéer som tips och skapa en middagslista för en vecka framåt. Titta gärna i annonsbladen vad som är billigt just då. Handla för hela veckan redan föregående fredag eller lördag, så att du vet att allt finns hemma. Under helgen kan du också passa på att laga extra portioner, för att lägga i frysen. Om du ska laga tacos kan du köpa två kilo köttfärs och passa på att koka köttfärssås samtidigt som du tillagar dina tacos. Frys sedan in köttfärssåsen i lagom stora portioner, för att både äta med spagetti, men också för att kunna använda som bas i en soppa. Genom att veckohandla och planera sparar du både pengar och tid.

Låt matbloggarna hjälpa dig med vardagslivet
Scroll to top
zakra