Kan du leva på matbloggen?

Idag är det fler och fler som vill få jobba självständigt, gärna hemifrån. Det är också många som drömmer om att bli ekonomiskt oberoende och att inte behöva ha ett fast arbete som bestämmer över deras tid. För en mat- och frihetsälskande person blir det då naturligt att fråga sig om det är möjligt att kunna leva på en matblogg?

Mer frihet

Orsaken till att vi börjar tänka i tankar som att vi skulle vilja kunna sitta hemma och blogga, istället för att behöva gå iväg till jobbet klockan 7.35 på måndag morgon beror på två saker: antingen trivs vi inte med vårt jobb eller så önskar vi mer fritid och frihet. Även om du älskar ditt jobb, så kan åtta timmar per dag på arbetsplatsen vara några timmar för mycket. En av orsakerna till att människor börjar arbeta för att bli ekonomiskt oberoende, alltså att ha betalat undan på lånen och sparat ihop en rejäl summa pengar på bankkontot, är ju för att människor vill få stressa mindre. Känna känslan att jobbet bär sig, inte bara ekonomiskt, utan att det också ger en slags frihet. Om du behöver mer frihet i livet, och mindre ekonomisk stress, så kan du testa på privatleasing av en Mitsubishi: då får du en modern klimatsmart bil, men du slipper allt krångel med att äga den. Det är just den känslan som många av oss är ute efter. Och om du älskar mat, så vill du så klart kunna använda din passion för att få än mer frihet och pengar.

Matblogg

Kan man leva på en matblogg? Tänk dig att du har betalat av alla lån och sparat ihop en summa pengar på banken, och att du bara behöver arbeta med din matblogg – är det möjligt? Ja och nej. Eftersom det finns personer som lyckats bli ekonomiskt oberoende, så betyder det att det är möjligt. Om du vill leva ett mer fritt liv bör du läsa på om hur du ska spara och förändra ditt sätt att hantera din ekonomi – det kräver uppoffringar. Men det går inte på en handvändning. Däremot kan du starta en matblogg i kombination med en Youtubekanal, för att kunna börja tjäna extra pengar. Det ger dig en möjlighet att förbättra din ekonomi redan nu. Om du använder dina pengar på ett bra sätt och inte slösar med dem, så kan du långsiktigt skapa ett varumärke på nätet som allt efter åren kan ge dig mer och mer pengar. Efter fem-tio år kan du ha bloggen som heltidsinkomst.

Skapa rätt slags matblogg

Du måste antingen skapa en väldigt nischad matblogg, att du alltså bara skriver om ett slags tillagningssätt, eller fokuserar på en särskild livsstil eller ingrediens, eller skapa en gigantisk blogg. Båda metoderna fungerar. Det bästa är ofta att du startar två bloggar: en nischad och en stor matblogg där du till slut ska ha skapat över hundra gör-det-själv-artiklar, där du visar hur man grillar saftiga hamburgare, till att skapa tårtor som ser ut som Bamse. Kombinera också bloggarna med Youtube, så har du en möjlighet att lyckas.

Kan du leva på matbloggen?
Scroll to top
zakra