Mina middagstips för familjen

Kära bloggläsare,

Hur har er dag varit? Min var helt okej. Jobb, förskola, matlagning, tv-tittande. Det vanliga helt enkelt. Men som jag älskar det. Vardagliga rutiner utan stress är min grej. Med stress inblandat blir det lätt ett hamsterhjul så jag försöker hålla stressnivån låg i allt jag gör.

För att Stina och Anna inte ska vara hungriga vid läggdags försöker jag alltid laga näringsrik och mättande mat på kvällen. Därmed går enkel mat såsom yoghurt och mackor bort. Det ska vara varm mat då det ger en bättre mättnadskänsla.

På både vardag och helg brukar det bli samma mat. Fläskfilégryta, köttfärssås, korvstroganoff, kålpudding, kåldolmar, ugnsstekt kyckling och stekt kyckling är mina favoriter. Helt enkelt simpla maträtter baserad på svensk husmanskost men adapterade till att bli LCHF-vänliga.

Barnen blir mätta och glada och håller sig dessutom lugna under kvällen. Skulle de äta mackor eller godis skulle de få en sockerkick som heter duga och springa runt hela kvällen. Då blir det ingen lugn stund för mamma, haha!

Ibland saknar jag dock inspiration till vad jag ska laga. Ge mig era bästa rätter och recept så jag får lite inspo.

Mina middagstips för familjen
Scroll to top
zakra