Fyra saker du kan göra hemma i karantän

Coronaviruset sprider sig på ett fruktansvärt sätt i världen just nu, och allt fler länder har bestämt att invånarna måste sätta sig själva i karantän hemma. I Sverige är det än så länge inte något tvång på karantän så länge man inte är sjuk, men det allmänna rådet är att alla ska hålla sig hemma och undvika folksamlingar.

För dem som har turen att kunna arbeta hemifrån blir det inte så mycket dötid hemma, värre är det för dem som bara går runt och väntar på att livet ska återgå till det normala. Som tur är har jag kommit på ett antal roliga saker man kan göra hemma för att snabbare få tiden att gå. Jag kommer att dela med mig av några av mina bästa tips här!

Nätshoppa

Det kanske inte är jättebra för plånboken, men samtidigt sparar man väldigt mycket pengar på att inte kunna hitta på aktiviteter utanför hemmet. Därför passar jag på att uppdatera vår- och sommargarderoben nu! Det första jag behöver är nya sneakers, och hos Footway finns det nu mängder av billiga och snygga Nike skor, som är perfekta till våren. Deras sortiment är otroligt stort med över 30 000 olika skor, så här finns garanterat något för alla. Passa på att uppdatera skogarderoben du med.

Rensa hemma

På tal om garderoben, nu i säsongsbytet är det helt rätt tid att göra en rejäl rensning. Ut med allt gammalt som du inte använt de senaste åren och gör plats för lite fräscha vårnyheter istället. Jag rensar ut i tre högar; sälja, skänka och slänga. Det som ska slängas lägger jag i textilåtervinningen så allting kommer att återanvändas på ett eller annat sätt. Riktigt klimatsmart!

Baka och laga mat

Jag drömmer ofta om att ha tid att baka och laga nyttiga måltider från grunden. Nu när jag är hemma mycket har jag äntligen tid för det. Jag ska passa på att göra några långkok och testa ett par nya recept jag har ruvat på länge. Dessutom ska jag baka bröd, bullar och kakor att fylla frysen med. Perfekt när man vill bjuda in några vänner på en snabb fika i framtiden.

Ta ikapp tv-serierna

Mitt netflix-konto har fått ta ett steg åt sidan den senaste tiden, men det ska bli ändring på det nu. Jag har sparat över femton olika filmer och serier i “min lista”-funktionen, där ibland serierna Locke & Key och Love is Blind. Nu ska jag äntligen ta igen dessa så jag kan följa med i diskussionerna i sociala medier igen. Den sistnämnda har jag hört så mycket gott om och ser verkligen fram emot att få se vad den handlar om. Vilka serier ser ni fram emot mest just nu?

Fyra saker du kan göra hemma i karantän
Scroll to top
zakra