Ut ur köket barn!

Precis som rubriken lyder, haha! Ut ur köket, älskade, rara, söta, små barn. Här vill mamma vara själv.

Nej, skämt åsido. Jag älskar när barnen vill vara med mig och laga mat. Jag tror att om de får uppleva riktig matlagningsglädje i köket redan när de är små, då kommer de automatiskt vilja laga mat även när de är äldre. Det vore ju bra om de kan laga något mer än pasta när de flyttar hemifrån.

Stina brukar ofta vara med mig i köket. Ibland är det dock skönt att bara få vara själv. Jag har ju berättat om när jag för fem år sedan stötte på en artikel i tidningen SVD om LCHF. Då fick min egen matlagningsglädje verkligen ett uppsving.

Från att ha varit en lat kock som lagade köpta köttbullar med makaroner var och varannan dag fick jag verkligen upp lågan. Genom att hitta LCHF hittade jag en kost som passade mig. Den var lättlagad och mina smaklökar blev riktigt nöjda.

LCHF är ingen avancerad kost. Bra kött, fett, grädde, några grönsaker. Det är allt som behövs. Trots att många livsmedel inte ingår i kosten finns det ändå ett stort utrymme att experimentera med maten. Jag fick en helt ny känsla inför matlagning och började spendera allt mer tid i köket. Jag googlade fram recept som blev allt mer avancerade. Matlagningen hade helt plötsligt blivit kul och det är den fortfarande!

Det var min lilla matlagningshistoria så här en vanlig tisdagskväll.

Hur har er dag varit?

Ut ur köket barn!
Scroll to top
zakra